Tyra Banks karriär inom TV och film

När Tyra Banks var 16 år (1989) hade hon redan hunnit med att få ett kontrakt med en modellagentur, fått uppdrag i Europa och därmed hoppat av skolan. Karriären som modell gick fantastiskt bra och det dröjde inte många år innan hon hade jobbat åt de stora klädföretagen som Nike, Dolce Gabbana och Victorias Secret.

För den amerikanska publiken blev hon först känd som modell när hon två gånger var med på omslaget på Sports Illustrated Swimsuit Issue samtidigt som hon var en av de mer kända modellerna på Victorias Secret.  Men hon skulle även bli känd genom flera andra medier. Däribland tv och film

Eget bolag och en stor talkshow 

Tyra Banks karriär inom TV startade när hon var med i The Fresh Prince of Bel-Air under den fjärde säsongen. I serien spelade hon Jackie Ames vilket är en gammal vän till huvudpersonen som spelas av Will Smith. I sju avsnitt var hon med och uppenbarligen uppskattades hennes inhopp eftersom ytterligare tv-program hörde av sig till supermodellen.  Några andra tv-program hon medverkat i (mer eller mindre) är Felicity, MADtv, The Price is Right och All That.

Hon uppskattade verkligen att vara framför kameran och fick så pass mycket smak på det att hon startade ett eget produktionsbolag som hette Bankable Productions.  Det hette tidigare Ty Ty Baby Production men bytte senare namn till det detta.

Produktionsbolagets stora program var just hennes egna talkshow ”The Tyra Banks Show” men senare hade de även mycket stor framgång med ”Top Modell”.

Hennes talkshow pågick i fem år mellan 2005 och 2010. År 2008 fick hon en Emmy Award för hennes stora engagemang i detta program. Trots detta lades alltså showen ner 2010 till en stor publiks besvikelse.  Men Tyra fortsatte ändå att arbeta inom TV.  Sedan två år hade hon då jobbat med en verklighetsbaserad serie med fokus på mode. Programmet hette Modelitha.

Tyra Banks filmkarriär skedde med filmen Higher Learning (1994). Därefter medverkade hon i Disney-filmen Life-Size där hennes roll var en liten docka som börjar leva och som skulle försöka klara av att hantera den mänskliga världen.

Andra filmer Tyra Banks har medverkat i är Love Stinks (1999), Coyote Ugly (2000) och Hannah Montana-  The Movie (2009).