Megan Fox: Modell och skådespelare

Megan Fox tog redan som 5-åring sina första steg till att bli en skådespelare i världsklass. Hon började då träna både drama och dans samt sjöng i kör. När Fox var 13 år fick hon sitt första modelljobb och tre år senare sin första skådespelarroll i filmen Holiday in The Sun (2001).  Som 17-åring flyttade hon till L.A för att fortsätta sin karriär inom modellvärlden och som skådespelare.  Under de kommande åren gästspelade hon vid ett flertal tillfällen i Tv-serien ”What I Like Abaut You” och ”Two and A Half Men”.  Från Tv-serier tog hon sedan steget till vita duken och fick större roller med tiden.

År 2007 fick hon en av de större rollerna i actionfilmen Transformers vilken hon fick en nominering för som ”Årets genombrott” på MTV Movie Award. Tack vare framgångarna skrev hon på för två uppföljande filmer. Men det blev bara en då hon blev sparkad från den sista produktionen. Detta efter att hon sagt att det var som att jobba med Hitler som chef när hon jobbade med regissören Bay.

Men Fox behövde inte gå arbetslös länge utan fick huvudrollen i Jennifers Body.  Det var inte bara inom film som Fox fick roller. Hon var även med som röst  i filmen Robot Chicken (2012) och medverkade i reklamfilm för öl (2013).  Uppenbarligen hade både hon och regissören Bay grävt ner stridsyxan för 2013 började de arbeta tillammans igen. Denna gång med i barnfilmen Teenage Mutant Ninja Turtles.

Extremt medial

Megan Fox är en av kändisar som ofta förekommer i media vilket har medfört att det under perioder av hennes liv funnits vänner till henne som inte velat vara nära  henne. Detta eftersom chansen då var mycket stor att de själva skulle hamna i det mediala rampljuset. Hennes popularitet har inte bara berott på stora framgångar som skådespelare utan även på hennes utseende. Vid flera tillfällen har hon varit på listor över ”världens sexigaste kvinna”.

Under vissa perioder har enstaka tidningar och websidor ansett att hennes avtryck i media varit så stort att de tagit en ”Megan Fox-fri” dag. Detta skapade en enorm diskussion bland andra nyhetsportaler och tidningar då vissa tog efter medan andra menade att läsarna ska få läsa om vad de är intresserade av. Efter 2010 minskade uppmärksamheten kring henne något men ökade igen 2012 tack vare hennes graviditet.