Jennifer Lawrence: Framtidens stora namn

Jennifer Shrader Lawrence föddes i Louisville, Kentucky 15:e Augusti år 1990.

Redan som 14 åring så bestämde hon sig att hon skulle följa sin stora dröm om att bli skådespelare. Efter att ha fullföljt High school med bra betyg flyttade Lawrence med sin familj till New York City för att hitta en agent.

Som 17 åring fick hon sin första roll i tv-serien The Bill Engwall Show där hon spelade den äldsta dottern i familjen under tre säsonger. Men det var inte förrän 2010 som hennes namn började dyka upp i media och då genom hennes andra film, Winters Bone, som bland annat ledde till en nominering till ett Academy Award för bästa skådespelerska. Efter Lawrences stora genombrott har hennes namn blivit mer och mer internationellt omtalat.

Sedan 2011 har Lawrence spelat i tre olika X-men filmer, med den tredje utkommande år 2016. Filmerna är byggda på ett antal superhjälteserietidningar skapade av Stan Lee och Jack Kirby med start på 1960-talet. Hos serietidningsentusiaster och superhjältefantaster vart Lawrence, genom denna roll, väldigt igenkänd och omtalad.

År 2012 kom den första delen av triologin Hunger Spelen ut. Med stora namn som Elizabeth Banks, Woody Harrelson och Julianne Moore i birollerna spelar Lawrence huvudrollen i filmen i form av en rebellisk tjej vid namn Katniss Everdeen. De båda rollerna har bland annat gett henne en biljett till filmerna The Silver Linings Playbook, American Hustle och Serena. Alla filmer har gett stora priser som bland annat en Academy Award för bästa skådespelerska och två Golden Globes Awards för bästa skådespelerska.

Med en avslappnad och humoristisk attityd tar hon Hollywood med storm och hon ser inte ut att vilja sluta i första taget. Som framtida projekt har Lawrence bland annat fått en roll i filmen Joy där hon spelar mot Bradley Cooper och Robert DeNiro. Och vem vet, snart kanske hon till och med producerar och/eller skriver något eget material.